Tisztelt Elnökség!

Tisztelt Tagunk!

Kedves Barátaink!

 

Mély fájdalommal és megrendüléssel búcsúzunk a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége elnökétől, Valenta Lászlótól.

Nehéz a megfelelő szavakat találni ezekben a szomorú, szívet facsaró időszakban. Egy olyan embert vesztettünk el, aki minden körülmények között pozitívan gondolkodott, a nehéz helyzetekben a megoldásra törekedett. Egy olyan Embert, egy olyan igaz Barátot, akire mindig, minden körülmények között lehetett számítani és egy olyan Elnököt, aki szívén viselte a Szövetség dolgait, aki számos más elfoglaltsága mellett, igyekezett mindig ott lenni minden rendezvényen, minden társasági eseményen.

2011-től töltötte be a Szövetség elnöki tisztségét. Az elmúlt több mint 10 év alatt folyamatosan arra törekedett, hogy minél több emberhez, minél több fórumon jusson el a Szövetség munkája.

Életútja, szakmai pályafutása kimagasló volt. Mélyen hívő emberként rendkívül fontos volt számára a családja. Páratlan könyvszeretetben élt, amit misem bizonyít jobban, hogy beszédjeit, beszélgetéseit mindig egy-egy odaillő idézettel egészített ki.

Akárhol járt, régmúlt történeteivel, bölcsességével még színesebbé, még magasztosabbá tette a hangulatot.

Munkájára hivatásként tekintett. Munkatársai, vezetői, beosztottjai mindig számíthattak Rá.

Kedves Barátaim, mi most ettől az Embertől búcsúzunk, tőled Elnök Úr!

Isten Veled!

 

„Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz én bennem, ha meghal is él; és aki él, és hisz én bennem, az nem hal meg soha.” – Jézus ajándéka a benne vetett hit által az örök élet, amely felett nincs hatalma a halálnak. /János evangéliuma 11. rész 25-26. vers/

 

 

  Szabó Sándor                                                                    dr. Gyarmati Annamária 

      főtitkár

 


XV. Kőbányai Rendvédelmi Napok

Szövetségünk ez évben is részt vett a Kőbányai Rendvédelmi Napokon, mely esemény XV. alkalommal,  augusztus 27 – 28-án  került megrendezésre.

A GTTSZ-t helyszínen Szabó Sándor főtitkár  képviselte. 
 Szervezetünk és tevékenységének megismerését a tudományos melléklettel kiegészített  2022. júliusi GTTSZ Hírlevél példányai érdeklődők számára történt bemutatásával, átadásával tettük lehetővé. 
Eredményesen, a látogatók érdeklődésétől kísérve mutatkozott be termékeivel két cég, amelyek Szövetségünk javaslatára vettek részt a rendezvényen
Ezek: – Sport 36 Zeusz Kft, mely új rendszerű  fertőtlenítő kaput mutatott be;
           – MyActionCam Magyarország Kft, mely különféle rendeltetésű drónok fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik.
Külön érdekességként kell megemlíteni, hogy a főzőversenyen indult 18 csapat egyikeként, a GTTSZ csapata eredményesen szerepelt!
 
Kocsis László okl. repülőmérnök
nyugállományú honvéd ezredes
Hon- és Rendvédelmi/Rendészeti Szervek Tagozata
 
Az eseményről készült összefoglaló: Link
Meghívó letöltése

 


Karácsonyi fergeteg party

2021.12.18-án, szombaton éjszaka a Plüsskommandó ismét lecsapott egy fergeteges buli helyszínén a budapesti Symbolban. A cél újra a koraszülöttek megsegítése volt.

Részletek


Jótékonysági Padbol torna

Nehéz néhány sorban megfogalmazni azokat az értékeket, amiket a Plüsskommandó képvisel és azt, ahogyan működik, hiszen egyszerre szól a szeretetről, a nagylelkűségről és az odafigyelésről.

Részletek


Tisztelt Partnerünk!


Nagy fájdalommal tudatjuk, hogy Szövetségünk meghatározó tagja, Beke József tanácsadó úr

2021. szeptember 22. napján, életének 89. évében elhunyt.
Szíves tájékoztatására, csatoltan küldjük a búcsúszertartás időpontjáról szóló hivatalos értesítőt.

A hajós temetés menete:

Találkozás a Dráva utcai kikötőben ( XIII. ker., Dráva u. 28.) 15.00 órakor

(Megközelíthető: 75-ös trolibusszal, a Dózsa György úti, vagy Jászai Mari téri megállóból, a Dráva utcai

megállóig, onnan néhány perc gyalogosan. Parkolási lehetőséget Szövetségünk nem tud biztosítani.)

Hajó neve: Millenium 1.


Indulás: 15.30 órakor

Visszaérkezés: 16.30 órakor


Kérjük Tisztelettel, hogy amennyiben részt vesz a szertartáson – figyelemmel a hajó befogadóképességére – mihamarabb visszajelezni szíveskedjen.

Üdvözlettel, mindenkinek jó egészséget kívánva:

Szabó Sándor

főtitkár

Tel.: 06-20/981-4700


Szomorúan tudatjuk, hogy Szövetségünk egyik meghatározó tagja, Beke
József tanácsadó úr 2021. szeptember 22. napján, életének 89. évében
elhunyt.

Elnökségünk és tagságunk búcsúzik Tőled, nagyon fogsz hiányozni nekünk,
nyugodj békében, kedves József!


Ajánló

Öko Zsibongó augusztus 29-én az ELTE Füvészkertben
 
Szövetségünk jogi tagja, a Csak a Nőknek magazin, egyben alakuló Nőtagozatunk vezetősége szervezésében,
idén első alkalommal kerül megrendezésre az Öko Zsibongó esemény, melynek középpontja a környezet-, energia-, és egészségtudatosság, az öko gazdálkodás, illetve tudatosság az élet minden területén, innováció, edukáció! Céljuk, hogy az eseményre érkező vendégeknek minőségi és valódi élményt nyújtsanak.
 
 

Ajánló

Immáron tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kőbányai Rendvédelmi Napok az Óhegy parkban, ahol programok széles választéka várja augusztus utolsó hétvégéjén a helyszínre kilátogatókat.


Szívből gratulálunk Bereghszászy Annának, Ifjúsági Tagozatunk önkéntes tagjának, aki – mint a Pécsi Tudományegyetem fizika szakos hallgatója – sikeres tanulmányi ösztöndíjat nyert a franciaországi Université de Rennes 1 Egyetemre.

Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen fiatal tehetség is Szövetségünk munkáját erősíti.

Tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!


Örömmel értesültünk, hogy Ifjúsági Tagozatunk társelnöke, DR. GYARMATI ANNAMÁRIA LL.M. megszerezte másoddiplomáját a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, compliance szakjogász képzésben.
Szívből gratulálunk Tagozati Társelnök Asszonynak!
Munkájához további sok sikert és jó egészséget kívánunk!
 

Varga Mihály pénzügyminiszter 2021. április 6-i hatállyal kinevezte a Magyar Államkincstár élére BUGÁR CSABA urat, Szövetségünk elnökhelyettesét, aki az elmúlt 30 évben komoly tapasztalatra tett szert, többek között a Diákhitel Központ Zrt. és az MFB Invest Zrt. vezérigazgatójaként is dolgozott.

Szövetségünk elnöksége, választott vezetősége és a tagság nevében szeretettel gratulálunk neki, felelősségteljes munkájához nagyon sok sikert, erőt és jó egészséget kívánunk!


Gólya Pál kitüntetése

Magyarország köztársasági elnöke a március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT polgári tagozata kitüntetést adományozott GÓLYA PÁL úrnak, a GTTSZ Civil Tagozata elnöke, a békéscsabai Civil Szervezetek Szövetségének alapítója és vezetője részére, a Békés megyei civil közéletben vállalt kiemelkedő szerepe elismeréseként.
Szívből gratulálunk Tagozati Elnök Úrnak!

Munkájához további sok sikert és jó egészséget kívánunk!


Orbán Viktor miniszterelnök 2020. november 18-i hatállyal, Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere javaslatára kinevezte az Országos Kórházi Főigazgatóság élére JENEI ZOLTÁN urat, Szövetségünk elnökhelyettesét, aki 2014. december 30. és 2020. szeptember 1. között a Pécsi Tudományegyetem kancellárja volt.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere 2021. január 1-jei hatállyal kinevezte az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet intézményvezetői feladatainak ellátásával DR. VÁCITY JÓZSEF urat, Szövetségünk Egészségügyi Tagozatának elnökét.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter felkérésére, a 2021. február 1-jétől Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem néven, alapítványi fenntartásban tovább működő Szent István Egyetem kuratóriumának egyik tagja lett PROF. DR. HORN PÉTER úr, rector emeritus, az MTA rendes tagja, Szövetségünk elnökhelyettese.

Szövetségünk elnöksége, választott vezetősége és a tagság nevében szeretettel gratulálunk nekik, felelősségteljes munkájukhoz nagyon sok sikert, erőt és jó egészséget kívánunk!


Kopátsy Sándor emlékére

Professzor úr az egyetemisták között a GTTSZ egyik 2016. évi rendezvényén

Link megtekintése


Együttműködési megállapodás

 

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) és a Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) évek óta hatékonyan támogatja egymás tudományos munkáját és tudományszervező tevékenységét.

A GTTSZ elnöke Valenta László és az MRTT elnöke Korinek László 2020. szeptember 17-én Együttműködési megállapodást írtak alá, amely a két szervezet további közös tevékenységének fő irányait határozza meg.

A találkozó alkalmával a vezetők – a főbb tisztségviselők jelenlétében – megállapodtak abban, hogy továbbra is hatékonyan segítik és támogatják egymás munkáját, melynek pontos részleteit az szervezetek vezetői koordinálják.

Mindkét szervezetnek sok sikert kívánunk a közös, együttes munkához!


Értesítjük Önöket, hogy a GTTSZ központi irodája 2020. július 13. – augusztus 31. közötti időszakban keddenként 10.00 – 14.00 óra között tart ügyeletet, ezen kívüli időszakban az e-mailen történő kapcsolattartás lehetséges.

Jogi, pártoló és önkéntes tagjainknak, partnerszervezeteink tagságának jó pihenést, kellemes nyaralást kívánunk!


A veszélyhelyzet megszüntetése és az egészségügyi válsághelyzet “adta” kormány-jogosítványok – Dr. Soós Tibor jogi főtitkárhelyettes ajánlásával

Magyarország Kormánya és Parlamentje tartotta a szavát és megalkotta a COVID 19 miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt.

Ennek alapján a Kormány is hatályon kívül helyezte az ezen időszakban született kormányrendeleteket, de egyúttal – valamennyiünk biztonsága érdekében – 6 hónapra kihirdette az egészségügyi válsághelyzetet.

A terjedelmes átmeneti rendelkezések és az egészségügyi válsághelyzetre vonatkozó új szabályozások áttanulmányozását megkönnyítendő az alábbi tájékoztató jellegű összeállítás a legfontosabb, 2020. június 18. napjától hatályos rendelkezések tartalmáról.

Dokumentum letöltése

 


A járvány vége felé haladunk!

 

„A járvány vége felé haladunk, az első hullámot magunk mögött hagyhatjuk” – jelentette be az operatív törzs 2020.06.08-i tájékoztatóján Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos asszony.

És valóban napról napra kevesebb az új COVID-19 fertőzött beteg, és nap-nap után egyre több korábban megbetegedett polgártársunkat nyilvánítják egészségesnek.

Azonban közel sincs vége a járványnak, és szakértők szerint számítani kell a járvány őszi felerősödésére.

A jelen helyzetnek örvendeni kell, de senkit sem tehet elbizakodottá, vagy felelőtlenné.

Az operatív törzs minden nap kiértékeli az ország aktuális járvány állapotát, és tesz javaslatot a kormány számára a meghozandó a szükséges intézkedésekről. Ezek az intézkedések a korábban bevezetett igen szigorú, de eredményes korlátozó intézkedések voltak, és most már ezek enyhítéséről hoz döntéseket az operatív törzs ajánlása alapján a kormány.

Az aki ezen könnyítések okán úgy gondolja, hogy semmi rendszabályt nem kell megtartani nagyon téved, és súlyosan veszélyezteti a rendeleteket betartó polgártársait.

 • Mire figyeljünk?
  Ha olyan emberekkel találkozunk, akik velünk nem egy háztartásban élnek
 • tartsunk egymástól megfelelő távolságot,
 • kerüljük a puszival történő üdvözlést,
 • kerüljük a kézfogást, és helyette a könyök vagy öklök összeütésével üdvözöljük egymást.

Boltban, tömegközlekedésben, zárt helyeken viseljünk szájmaszkot.

Amikor hazaérünk az első dolgunk legyen a bőséges szappanos meleg vizes kézmosás, és ha van kézfertőtlenítőnk, akkor a kézfertőtlenítővel alaposan dörzsöljük át a kezünket.

Nagyon jól tudjuk, hogy a 65 év feletti korosztályra fokozottan veszélyes a COVID-19 fertőzés. Nagyon sokat éppen ezért önkéntesen karanténba vonultak, és jelentősen korlátozták a személyes találkozásokat. Még most is sokan vannak, akik nem mernek közösségbe menni. Ezen polgártársaink segítségre szorulnak. A fiatalabb generáció kötelessége ezen polgártársak segítése a bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában, az életük könnyebbé tételében. Már az nagy öröm a számukra, ha alkalmanként felhívjuk őket telefonon, és elbeszélgetünk velük.

Nagyon sokan döntöttek úgy, hogy a külföldre tervezett szabadságunkat lemondták, és itthon tervezik eltölteni a szabadságukat. Nagyon fontos, hogy a szálláshelyek, vendéglátóhelyek és szórakozó helyeknek és ezeken a helyeken is be kell tartani az éppen érvényben lévő korlátozó intézkedéseket.

Nagyon megváltozott az egészségügyi ellátás. Az orvosi várótermek területe a jogszabályokban meghatározott méretű, de amikor ezeket megépítették, akkor nem volt elvárás, hogy a váróteremben tartózkodó személyek 1,5 méteres távolságban legyenek egymástól. A várótermi zsúfoltság elkerülése vezérli most a betegellátást, és ezért kapott kiemelt jelentőséget az orvoshoz időpontra érkezés szabálya. Csak így kerülhető el a túlzsúfoltság a várótermekben. A telefonos bejelentkezés, és időpontfoglalás sokaknak szokatlan, de nincs más lehetőség. Ez igaz a háziorvosi ellátásra és a szakrendelőkben történő orvosi ellátásra is. Ezt az új kialakult helyzetet mindenkinek meg kell értenie, ehhez alkalmazkodnia kell, mert csak így kerülhető el a várótermekben a zsúfoltság. Azt is el kell fogadni, hogy a rendelőintézetek ezt nagyon szigorúan betartják. Ami nagyon fontos, hogy az orvosi ellátásra az időpontunk előtt 20-25 perccel korábban érkezzünk. A beteget a rendelőintézeti várótermekbe ennél korábban úgysem tudják beengedni, és így a beteg kénytelen az utcán várakozni. A váróteremben is be kell tartani a 1,5 méteres távolságot és a maszk viselése kötelező.
Apropó maszk. A helyes megnevezés egyben kifejezi a maszk viselésének módját. „Arcmaszk”, tehát az orrunkat és a szánkat is el kell takarni a maszkkal. Ha az orrunkat nem takarja a maszk, akkor semmit nem ér a viselése. Ha egy maszkot 4 órát viseltünk, akkor sem kell kidobni. Tegyük 24 órára szellős helyre, sőt ha meg tudjuk oldani akkor szellős napos helyre, és utána újra viselhetjük. Ha mosható a maszkunk, akkor 4 órányi viselés után forró vízben mossuk ki, és száradás után vasaljuk ki.


Legyen a mottónk:
Tartsd meg rendet, és a rend megtart téged! Az egyén felelősségteljes viselkedése védi meg a közösséget!


dr. Vácity József
egri Markhot Ferenc Kórház főigazgatója
GTTSZ egészségügyi tagozat elnöke

 


Tisztelt Ifjúsági tagozati Társelnök Asszony, Kedves Panna!

Engedje meg/engedd meg, hogy jogi diplomád átvétele alkalmából erőt,
egészséget, boldog családi életet, sikeres munkát – köztük
Szövetségünkben végzendőt is – kívánjunk!

DR. GYARMATI ANNAMÁRIA – gratulálunk!

Üdvözlettel:

GTTSZ Elnöksége, választott kinevezett Vezetőségei és Tagságunk

 


A cégek működését módosító, a veszélyhelyzettel összefüggő szabályok

Kedves Barátaink!

Az elmúlt időben többen érdeklődtek a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben alkalmazható lehetőségekre a cégek, testületek, társaságok működésével kapcsolatosan.

Mellékelten megküldöm Gál Judit szakcikkét, aki „évtizedek óta” cégbíróként és sok szakkönyv szerzőjeként vívott ki Magának szakmai körökben is tekintélyt. Általános ismereteket és a konkrét társaságra, jogi személyre vonatkozó összegzései kiválóak – a mai helyzetben, s a 102-es Kormányrendeletre hivatkozásai a legfrissebbek a jogértelmezésben.

Barátsággal és mindenkinek JÓ EGÉSZSÉGET kívánva:

melléklet letöltése

Dr. Soós Tibor

GTTSZ jogi főtitkárhelyettes

 


Adó 1%

Rendelkező nyilatkozat letöltése

 


Kedves Önkéntes Tudósjelölt Fiataljaink!

Nem igazán jön szó a szánkra, nehéz most bármit is mondani.

Ügyes, talpraesett és okos fiataloknak ismerhettünk meg Benneteket, így nagyon jól tudjuk, hogy most is helyt fogtok állni.

Ne foglalkozzatok a rendkívüli helyzettel, csak a vizsgára gondoljatok. MENNI FOG!!!

Mindenkire gondolunk hétfőtől, ahogy tudunk szorítunk!

Bízunk benne, hogy hamarosan személyesen is gratulálhatunk Nektek. Várjuk az eredményeket.

Szövetségünk minden szakembere, tagja nevében minden jót kívánunk!

Hajrá Gyerekek!

Gyarmati Annamária

GTTSZ Ifjúsági Tagozat társelnöke

 


Jól sikerült a digitális átállás a Szolnoki Szakképzési Centrumban

Magyarország Kormánya 2020. március 11-én az egész országra vonatkozóan veszélyhelyzetet hirdetett ki. A koronavírus-járványra tekintettel a köznevelési és szakképzési intézményekben új munka- és tanítási rendet vezettek be. Ez alapjában meghatározta a Szolnoki Szakképzési Centrumban és 11 tagintézményében a március 16-a óta folyó oktató-nevelő munkát, valamint a központi szervezetnél zajló tevékenységeket.
Egy egészen újfajta, addig szinte ismeretlen oktatási és munkarend köszöntött be: tanároknak, diákoknak, sőt a szülőknek is villámgyorsan alkalmazkodniuk kellett. Szinte azonnal megtörtént a technikai lehetőségek, számítástechnikai eszközök számbavétele a tanulók körében, a pedagógusoknak pedig néhány nap alatt sikerült átállniuk az új rendszerre. Mindenki nagy lelkesedéssel vágott bele az új feladatba, és bár nem volt könnyű megtalálni a helyes arányokat az órai tananyagok és házi feladatok számát illetően, de összességében beállt az új rendszer. Videó- és chatszobák alakultak, Google Classroomban, ZOOM-on, elektronikus leveleken és a közösségi média megannyi felületén keresztül folyik az oktatás, a tájékoztatás. Új feladat- és tesztlapok születtek, de az ingyenesen hozzáférhetővé tett szak- és tankönyvek is nagyban segítik a tanárok és diákok munkáját. Több tagintézményben pedig videófelvételek készültek a tanműhelyekben, ezzel is segítve a szakmai, gyakorlati ismeretek elsajátítását. Sikerült azokat a fiatalokat is elérni, megszólítani, eljuttatni hozzájuk a tananyagokat és a házi feladatokat, akik szociális és anyagi helyzetük okán nem rendelkeztek azokkal az eszközökkel, lehetőségekkel, amelyek a tantermen kívüli, digitális oktatáshoz szükségesek. Természetesen a számonkérés, az osztályzás ugyancsak folyamatos, hiszen a tanév tart, még ha más formában is folytatódik március közepétől.
A legnagyobb kihívás előtt az érettségire készülő végzésősök állnak, hiszen a világjárvány a felkészülés hajrájába szólt bele. Ettől függetlenül azonban a tanárok, szakoktatók erre a helyzetre is gyorsan reagáltak és az „utolsó pillanatokban” is mindent megtettek a sikeres felkészítés érdekében.
A május 4-én kezdődő írásbeli érettségik, továbbá az egyes szóbeli és szakmai vizsgák során a kormány által előírt minden különleges szabálynak eleget tesz a Szolnoki Szakképzési Centrum. A tantermeket minden nap fertőtlenítik, az érkező diákok, ahogy a felügyeletet ellátó tanárok kézfertőtlenítőt, kesztyűt és szájmaszkot kapnak, a megírt dolgozatok 24 órás papírkaranténba kerülnek, a javítás és a betekintés elektronikus módon történő biztosítása szintén megoldott.
Az eddigi tapasztalatok alapján összességében elmondható, hogy a Szolnoki Szakképzési Centrum mind a 11 tagintézményében a tantermen kívüli, digitális oktatásra történő átállás napok alatt, szinte zökkenőmentesen megtörtént, azóta is folyamatosan zajlik, a kihívásoknak tanár, diák, szülő egyaránt eleget tett és megfelelt.

Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellára, a GTTSZ
Észak-alföldi Regionális Szervezet elnöke cikke


Élet a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán a távolléti oktatás

Március 11-én a délutáni órákban kaptuk a hivatalos értesítést, hogy 12-től az egyetemeken nem tartózkodhatnak hallgatók, s át kell állnunk a távolléti oktatásra. Ennek eredményeként március 12-13 között rendkívüli rektori szünet volt a Pannon Egyetemen, március 16-20 között pedig előrehozott tavaszi szünet. A kollégista hallgatóinknak is március 12-e délután ki kellett költözniük a kollégiumból. Egy új időszámítás kezdődött.


Noha az egyetemek és főiskolák régóta alkalmaznak különböző e-learning felületeket, azok kihasználtsága távolról sem volt maximális. Március 22-ét követően azonban újabb és újabb rendszerekkel kellett megismerkednünk, s egy hét alatt professzionális szintű felhasználóivá válnunk.


A Pannon Egyetemen az egy hét szünet alatt számos egyeztetést folytattunk a kollégákkal, óraadókkal, a karok és az oktatási igazgatóság képviselőivel. Fel kellett mérnünk, hogy a Kampuszon jelen félévben futó több, mint 120 kurzust miként tudjuk folytatni. Három fő kérdést kellett megvizsgálnunk: 1. a félév elején kiadott tantárgyi követelmények tarthatók-e a jelen helyzetben, vagy szükséges-e azokon változtatni? 2. Miként tudjuk a tananyagok átadását a lehető legoptimálisabb módon megoldani? 3. Hogyan, mikor és milyen tudunk majd vizsgáztatni? A kollégák nagyon rugalmasan és célorientáltan álltak a változásokhoz, így hála Istennek nagyon gyorsan be tudtuk gyűjteni az információkat minden kurzus kapcsán, s meg tudtuk kezdeni a tervezést. Ennek megfelelően március 23-án pedig már az első távolléti órák is megtartásra kerültek.


A tananyag átadására már eddig is használtunk elektronikus felületeket, ezt Moodle-nek hívjuk, ide szoktuk feltölteni az előadás anyagokat, esetleg kiegészítő olvasmányokat, cikkeket. Ide a hallgatók Neptun kódjukkal be tudnak lépni és bármikor megnézni, letölteni az anyagokat. Ez a felület egyébként számos egyéb funkcióval is bír, amit korábban nem használtunk ki, most azonban szükség van erre is. Ilyen funkció például a chat szoba vagy a fórum létrehozása; de tesztet is lehet íratni, beadandók feltöltését kérni a hallgatóktól. Mindemellett a veszprémi munkatársak az elmúlt években kidolgoztak egy olyan felületet is, ahol élő, online órák szóbeli megtartására, képernyőmegosztásra is van lehetőség. Ez szintén most került bevezetésre.


A tananyag átadása tekintetében a Kampusz legtöbb kollégája kb. a kurzusok 65%-a esetében az előadásanyagok Moodle rendszerbe való feltöltését, továbbá kidolgozott, magyarázatokkal ellátott gyakorlati példák és megoldások feltöltését választotta. Ezek mellé szóbeli vagy írásbeli konzultációs céllal chat-szobák kerültek létrehozása akár a Moodle, akár más ingyenesen hozzáférhető felületeken, itt nyílik lehetőség arra, hogy a hallgatók kérdezzenek, további magyarázatot kérjenek a feltöltött tananyagok kapcsán. A kurzusok kb. 10%-ánál választották azt a komplex megoldást a kollégák, hogy élő, online közvetített órákat tartanak a hallgatóknak, jellemzően Skype vagy a korábbiakban említett újonnan kifejlesztett egyetemi rendszeren keresztül. Ezen kívül többen előre rögzített kép és hanganyaggal igyekeznek a lehető legjobban átadni a tananyagot, de olyan is van, aki szimultán módon megosztott képernyős előadást tart okostáblán, ahol egyúttal a feladatok levezetése is bemutatható. Egy olyan kurzusunk van, amelyet csak laborkörülmények között tudnának teljesíteni a hallgatók. Mivel erre most nincs lehetőség, így ezt a kurzust az őszi félévre halasztottuk.


A tananyag átadás fenti formáira a Kampuszon minden feltétel adott, sem eszközbeli, sem képességbeli hiányosságokkal nem küzdünk. A kollégáim szinte kivétel nélkül fiatalok, akik aktívan használják a különböző ICT eszközöket, így nem okoz jelentős fennakadást a távolléti oktatás. Ezen eszközök és lehetőségek még aktívabb kiaknázására sarkall minket ez az időszak, ami mindannyiunk előnyére válik.


Az elmúlt 2-3 hét tapasztalata alapján elmondható, hogy bár sok dolgot lehet megtanulni a távoktatás keretében, azért akadnak nehézségek, hiszen nincs meg a közvetlen kontaktus a hallgatókkal. Ennek eredményeként pedig még a szimultán online órák alkalmával sem lehet látni feltétlenül, hogyha valaki tanácstalan egy-egy feladat láttán. Ha a hallgató nem kérdez, nem tudunk neki segíteni. Ebből is látszik, hogy ehhez az új helyzethez nemcsak nekünk, oktatóknak, hanem a hallgatóknak is alkalmazkodniuk kell, a korábbinál sokkal aktívabb jelenlétre van szükség.


Az egyetemi e-learning rendszerek a vizsgáztatásra is lehetőséget adnak, a Moodle-ben tesztek kitöltetésére is van lehetőség, vagy akár élő, szóbeli vizsgát is tehetnek a hallgatók. Számos esetben beadandó, otthon kidolgozandó feladatot kapnak a hallgatók, s ez kerül majd értékelésre. A legnagyobb kihívás e téren az, hogy az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektessünk a gyakorlatias vizsgáztatásra, úgy kell gondolkoznunk, hogy az elméleti anyagot felhasználására, s gondolkodásra késztessük a hallgatókat a vizsgák során.


A szakmai gyakorlatot teljesítő, valamint a duális formában tanuló hallgatók esetében az egyetem a partnercégekre bízza a döntést, vagyis amíg ők engedik dolgozni a hallgatókat, s tudnak nekik munkát adni, addig ennek nincs akadálya. A turizmusban egyelőre a hallgatók többsége még dolgozik, jóllehet néhány helyről már érkezett jelzés, hogy a kisebb szállodákban, utazási irodákban üzemeltetési szünetet rendeltek el. Az informatikai feladatokat ellátó gyakornokok esetében pedig szintén nem ütköztünk eddig problémába. Nyilván ez a helyzet napról napra változhat, de talán mindenki számára megnyugtató, hogy engedélyezhető a szakmai gyakorlat több részletben történő teljesítése és/vagy a rövidebb idejű teljesítés elfogadása.


A tanév rendje részben módosul. Jelenlegi terveink szerint továbbra is május 16-ig tart a szorgalmi időszak, ami azonban a minél hatékonyabb ismeretátadás érdekében további két hét, úgynevezett konzultációs időszakkal tolható ki. A vizsgaidőszak hivatalosan május 18-június 26 között lesz, így a különböző kurzusoknál előfordulhat átlapolás az ismeretátadási és a vizsgáztatási periódusok között. Noha a jelenlegi szabályozási környezetnek megfelelően az összes rendezvény –további intézkedésig –törlésre került, bízunk benne, hogy ez eredetileg június 26-ra tervezett diplomaátadónkat már a megszokott ünnepélyes keretek között tudjuk megtartani. Addig viszont valamennyi hallgatói rendezvény, szakmai kirándulás elmarad.


A Kampuszon nem állt meg az élet, az oktatást, a projektfeladatokat és a kutatási tevékenységeket működtetni kell. A kollégák kb. 2/3-a otthonról dolgozik, de az egyetem épülete minden hétköznap nyitva van.


A kollégiumunk jelenleg sem hallgatókat, sem más szállóvendéget nem fogad. Ez az időszak kicsit csendesebben zajlik ott, jelenleg a szobák és a közös helyiséges tavaszi takarítását végzik a kollégák, s az épület állagmegóvásával kapcsolatos munkálatokat látják el.


Kiemelném, hogy az egyetem elkötelezett abban, hogy a távolléti oktatás mellett a hallgatói érdekek a lehető legkisebb mértékben sérüljenek, s a megkezdett 2019/2020 tanév tavaszi félévet sikeresen lebonyolításuk és eredményesen lezárjuk (beleértve a megkezdett kurzusok és felvett kreditek teljesíthetőségét). Mindez szigorúan az oktatás színvonalának és minőségének megőrzése mellett.

Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsai
Kampusza igazgatójának cikke


Pandémia vs. energiaszolgáltatás

Hatvani György, a GTTSZ Energia Tagozata elnökének cikke

Pandémia versus energiaszolgáltatás

E járvány terhelte nehéz időkben minden tiszteletünk és megbecsülésünk az orvosoké, ápolóké, patikusoké, postásoké, pékeké és még sorolhatnánk azokat, akik áldozatos munkája biztosítja napi életünk elviselhetővé tételét.
Ugyanilyen megbecsülés és köszönet illeti meg az energiaszolgáltatásban dolgozókat, hiszen az ő munkájuk biztosítja azt, hogy ég a villanyunk, nézhetjük a TV-t, feltölthetjük laptopjainkat és okos-telefonjainkat, a márciusi fagyokban sem fázunk otthon és még ugyancsak sorolhatnánk, hogy az élet mily sok területén szükséges a vezetékes energiaszolgáltatás folyamatos rendelkezésre állása. Ez tipikusan olyan szolgáltatás, amelynek fontosságára a közvélemény általában akkor döbben rá, amikor akadozik, vagy megszűnik az ellátás. A koronavírus járvány eddig eltelt időszakában az áram- és gázszolgáltatás zavarmentesen működött.
Az energiaellátást biztosító üzemek, hálózatok nagymértékben automatizáltak, korszerű irányítástechnikával ellátottak, mégis folyamatos, rendeltetésszerű működtetésükhöz a járvány sújtotta időszakban is elengedhetetlen a szakszemélyzet állandó jelenléte. Ezt biztosítandó, az erőművek, a rendszerirányítók az áram- és gázszolgáltatók , a pandémiás időszakra vonatkozó intézkedési tervcsomagokat állítottak össze. Ilyen intézkedés például a folyamatos műszakban dolgozók izolált munkavégzése feltételeinek megteremtése, vagy például a hálózatok fenntartási munkáinak időszakos halasztása és csak az ellátás folytonosságához elengedhetetlenül szükséges beavatkozások elvégzése. Mindezen intézkedések következetes végrehajtása biztosíthatja az ország biztonságos energiaellátásához szükséges személyi feltételek meglétét.
A számok azt mutatják, hogy a hazai energiafelhasználás a járvány eddigi időszakában kismértékben folyamatosan csökken. A villamosenergia-rendszer napi terhelése április elején már 7-900 MW-al kevesebb volt az ilyenkor szokásos átlagterhelésnél. A napi villamosenergia-fogyasztás pedig ugyanekkor 10-13%-al volt kevesebb az elmúlt év hasonló napi fogyasztásainál. A rendszer terhelés napi eloszlásának változása azt mutatja, hogy a fogyasztási struktúra kissé átrendeződött, vélhetően az otthoni munkavégzés volumenének növekedése, a tömegesebb otthon-tartózkodás miatt a napi terhelési görbe ellaposodott.
A gázfelhasználás volumene, a márciusi hideg napokat is figyelembe véve a szokásos értékekhez hasonlóan alakult.
A járvány sajnálatosan valószínűsített elhúzódása természetesen hatással lesz az energia-fogyasztásra is. A gazdaság egyes ágazatainak stagnálása, a szolgáltatási szféra egyes elemeinek összeomlása, a termelési volumenek csökkenése minden bizonnyal csökkenő villamosenergia- és gázfelhasználást eredményez. A szükséges források egyenlőre rendelkezésre állnak, azt azonban figyelembe kell venni, hogy országunk energiagazdasága erősen importorientált és bár a földgáz- és a villamosenergia-import szállítások jelenleg zavartalanul működnek, hosszabb távon az ezek forrását biztosító környező országok energia-termelési és fogyasztási körülményeinek alakulása számunkra kedvezőtlen irányba alakulhat.
A hazai energiaforrásaink, energiatermelő kapacitásaink mindenképpen felértékelődnek, különös tekintettel arra, hogy a járvány elmúltával újrainduló gazdasági ágazatok várhatóan nemcsak nálunk, hanem az energia importunk származási országaiban is növekvő energiafelhasználást involválnak.

Összességében, véleményem szerint, az elkövetkezendő hónapokban semmiképpen nem valószínűsíthetőek hazánkban alapvető energiaellátási gondok, sem a villamosenergia-, sem pedig a gázszolgáltatás terén. Ennek egyik záloga az iparágban dolgozók jól szervezett, fegyelmezett, áldozatos helytállása.

Budapest, 2020. április 7.

Hatvani György
a GTTSZ Energia Tagozatának elnöke

 


Tudományos publikációk

Hegedüs Szilárd – Lentner Csaba: Az európai önkormányzati alrendszerek költségvetési mutatóinak összehasonlító elemzése 2009–2018 között

Prof. Dr. Lentner Csaba egyetemi tanár, intézetvezető, a GTTSZ elnökhelyettese és Hegedűs Szilárd PhD, egyetemi adjunktus, tudományos kutató kutatásának célja, hogy elemezze az önkormányzatok fiskális mutatóinak változását az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség országaiban. Ennek érdekében 31 európai (az Eurostatnak adatot szolgáltató) országban önkormányzati költségvetési változók 2009–2018 közötti adatait vizsgálták meg a szerzők. A hipotézisek igazolásához leíró statisztikai módszereket, valamint klaszterelemzést és varianciaelemzést alkalmaztak. Tanulmányukban megállapítják, hogy a válság jelentősen hatott az önkormányzati fiskális mutatókra, de eltérő hatással volt a posztszovjet térségre, a mediterrán térségre, illetve a skandináv országokra. Leginkább válságállónak a rajnai(közjogi) modell bizonyult. Bizonyítást nyert, hogy a fiskális mutatószámok alapján leírt specifikumok nem teljesen egyeznek meg a közjogi értelemben vett önkormányzati rendszermodellekkel. Kutatásuk végén a szerzőpáros az önkormányzati reformot követő magyar önkormányzati rendszer karakterisztikáit mutatja be.

Pénzügyi Szemle 65. évfolyam, 1. szám, 2020/1. (pp. 111-131.)

Link1

Link2

Link3

Szilárd Hegedűs – Csaba Lentner: Comparative Analysis of Budgetary Indicators of European Municipal Subsystems in the Post-Crisis Term between 2009–2018. In. Public Finance Quarterly, Vol. 65 No 1, pp. 112-133. (WoS, Scopus)

Link1

Link2

Link3

Link4


Fizika és a korona vírus

Prof. Dr. Kroó Norbert akadémikus, fizikus, kutatóprofesszor, a GTTSZ
elnökhelyettese, Kutatás-fejlesztési (K+F) Tagozatának elnöke cikke.

Cikk letöltése


Elhunyt Prof. Dr. Sárközy Tamás (1940-2020)

               

 

Szomorúan tudatjuk, hogy Prof. Dr. Sárközy Tamás, Szövetségünk elnökhelyettese 2020. február 4-én rövid, súlyos betegség után elhunyt.
Sárközy Tamás a magyar társasági jog és a gazdasági rendszerváltozás meghatározó alakja volt, közgazdász- és jogászhallgatók nemzedékei lehettek részesei egyéni hangvételű, a diákok körében legendássá vált előadásainak.


Sárközy Tamás 1940-ben született Budapesten, 1963-ban az ELTE jogtudományi karán szerzett diplomát, majd az Építésügyi Minisztérium jogtanácsosa, 1969-től az MTA Állam- és Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa, főmunkatársa, vállalati jogi osztályvezetője volt, 1993-től másodállásban a polgári jogi részleget vezette, valamint a tudományos tanácsadói feladatokat is ellátta. 1972-től a budapesti közgazdaság-tudományi egyetem gazdaságjogi tanszékén egyetemi docens, majd egyetemi tanár, 1981-2001-ig tanszékvezető volt. 2005-től 2010-ig a Gazdasági Jogi Intézetet vezette. 2000-től egyetemi tanárként dolgozott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, megalapította az Üzleti Jogi Tanszéket és 2011-ig vezetése alatt állt.

2008-tól 2011-ig volt az Általános Vállalkozási Főiskola rektora.
Az MTA Jogtudományi Intézetének professor emeritusa tanszékvezető egyetemi tanárként dolgozott a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, emellett hosszú ideig töltötte be a Magyar Jégkorong Szövetség elnöki tisztségét.

Meghatározó személye volt a kormányzati életnek is. 1987-90-ig a Minisztertanács parlamenti titkára, deregulációs kormánybiztosa, 1988-90-ig igazságügyminiszter-helyettes, a társasági törvényt kidolgozó kodifikációs bizottság vezetője volt. 2002-ben a Kopint-Datorg Rt. igazgatóságának elnöki feladatait látta el, 2004-2006-ig a közigazgatás reformját előkészítő kormánybiztosként is dolgozott. 1993-tól a Gazdaság és Jog folyóirat főszerkesztője volt.
Sárközy Tamást 1985-ben Állami Díjjal, 2002-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki, 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést, 2009-ben pedig Prima Primissima-közönségdíjat kapott. 2019-ben beiktatták a hazai jégkorong Hírességek Csarnokába.

Rengeteget publikált, több mint ötven szakkönyvet írt meg.
Főbb művei: A társasági törvény (1988), Gazdasági státusjog (1995), A hatékonyabb kormányzásért (1996), A rendszerváltozás és a privatizáció joga (1998), A magyar társasági jog Európában, a társasági és a konszernjog elméleti alapjai (2001), Sportjog (2004), Kormányzás, civil társadalom, jog (2004), Államszervezetünk potenciazavarai (2005), A korai privatizációtól a késői vagyontörvényig (2009), A szocializmus, a rendszerváltozás és az újkapitalizmus gazdasági civiljoga Magyarországon 1945-2005 (2009).

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége egy értékes, egy rendkívül éles elméjű tagjától búcsúzik. Egy olyan embertől, aki a Szövetség eseményein páratlan hangvételben, humorral színezetten beszélt korunk és társadalmunk aktuális helyzetéről, amit és Akit jó volt hallgatni.
Tiszteletünk jeléül 2017-ben mint alapító tagnak átadtuk részére Szövetségünk jubileumi plakettjét.

Tisztelt Professzor Úr! Kedves Barátunk! Isten Veled!
Gyarmati Annamária

a GTTSZ Ifjúsági Tagozatának társelnöke


XII. Kőbányai Rendvédelmi Nap

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége negyedik alkalommal vett részt a Kőbányai Rendvédelmi Napon.

Az idén augusztus 31-én 12. alkalommal megrendezett, mintegy 5500 – 6000 látogatót vonzott rendezvényen sokan keresték fel a GTTSz kiállítóhelyét.

A tevékenységünket bemutató kiadványainkat /Jubileumi összeállításunk, Hírlevelek / a látogatók érdeklődéssel forgatták, azok többségét magukkal vitték.
Látogatóink közül többen jelezték, ismerik a GTTSz tevékenységét, mások érdeklődtek iránta.

Az érdeklődési igény kielégítése, további információk megszerzése céljából ajánlottuk honlapunkat. Volt, aki jelezte, többször meglátogatta azt.

A rendezvényen Szövetségünket Szabó Sándor főtitkár és Kocsis László képviselte.

Kocsis László okl. repülőmérnök
nyugállományú honvéd ezredes

A Centrum 10 Tv által készített anyag rövid betekintést nyújt a rendezvény eseményeibe.

Link megnyitása


Elhunyt Dr. Ginsztler János (1943-2019)

Életének 77. évében, 2019. július 7-én elhunyt Ginsztler János, a Magyar
Tudományos Akadémia rendes tagja, Széchenyi-díjas gépészmérnök, a Magyar Mérnökakadémia alapító tagja és elnöke, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem professor emeritusa, korábbi nemzetközi rektorhelyettese, az Anyagtudomány és Technológia Tanszék korábbi tanszékvezetője, a Mérnöktovábbképző Intézet volt igazgatója, Szövetségünk korábbi elnökhelyettese.

Emlékét megőrizzük.


 

Szomorúan tudatjuk, hogy a GTTSZ társszervezetének, a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetsége elnöke, Molnár György úr 2019. június 3-án elhunyt.

Elnökségünk és tagságunk búcsúzik Tőled, nyugodj békében, kedves Gyuri!

Molnar


Lentner Csaba könyvheti dedikálása

Prof. Dr. LENTNER CSABA dedikálja „A magyar állampénzügyek fejlődéstörténete a dualizmus korától napjainkig” című könyvét a 90. Ünnepi Könyvhéten, a L’Harmattan Kiadó 122-es számú pavilonjában.

Bővebben…


2019. május 10-én az eddigi hagyományainak megfelelően a versenyképesség témakörében tartja éves konferenciáját a Milton Friedman Egyetem.

Ezúttal a versenyképesség kapcsán az elektromobilitás, a pénzügyi innováció és a digitális diplomácia mellett az oktatás és a tudásmenedzsement aktuális kihívásainak, valamint összefüggéseinek megvitatására készülnek a téma elismert kormányzati, gazdasági szakértőivel és a tudomány képviselőivel.

Részletes program és regisztráció: https://uni-milton.hu/versenykepesseg-2019/

Meghívó letöltése


A WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA SZERETETTEL VÁR MINDEN ÉRDEKLŐDŐT A
LAKÁS- ÉS CSALÁDPOLITIKA CÍMET VISELŐ KONFERENCIÁRA, AMELY 2019. MÁJUS
9-ÉN KERÜL MEGRENDEZÉSRE.

A KONFERENCIA VÉDNÖKE: DR. BAJKAI ISTVÁN, ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

RÉSZVÉTELI DÍJ: 4.000 FT (A WSUF oktatók és hallgatók számára a
részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött)

HELYSZÍN: WSUF, BUDAPEST, VIII. JÁZMIN UTCA 10.

KÉRJÜK, AMENNYIBEN RÉSZT KÍVÁN VENNI A KONFERENCIÁN, KATTINTSON A
JELENTKZEÉSI LAPRA

Program letöltése

Online jelentkezési lap


krooKroó Norbert: A TUDOMÁNY ÉS TECHNOLÓGIA FORRADALMA A 21. SZÁZADBAN
Könyvbemutató a Magyar Tudományos Akadémián

2019. április 15-én a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának konferenciaterme adott helyszínt Kroó Professzor új könyvének ünnepélyes bemutatójának.
Professzor Úr ismét egy nagyon izgalmas témát dolgozott fel, mely jelen társadalmunk aktuális problémáira is rávilágított. A tudomány, technológia az emberi értelem fejlődése, mennyire halad együtt, hová tart a világ.
A könyvben részletes bemutatásra kerül a miniatürizálási trend miatt fontosabbá váló nanotechnológia, ezen belül az optika, ami elsősorban a plazmonikában csúcsosodik ki.
A kis méretek tartományában pedig a kvantummechanika és annak hatása a technológiákra kerül kiemelésre.
A könyv számos érdekességet, elméletet tudományos tényeket tartalmaz napjaink rohamosan fejlődő tudományáról, technológiájáról és az ezekkel kapcsolatos összefüggésekről.

Professzor Úr szavait idézve:
„A kvantummechanika nemcsak a technológiákra, hanem a biológia, sőt a társadalmi folyamatainkra is nagy hatást gyakorol, s ez egyre nyilvánvalóbb!
Az Olvasóknak a mától holnapig vezető úton pedig, intellektuális élmények sorát kívánom!”
(Kroó Norbert, fizikus)
Megtiszteltetés volt jelen lenni a hallgatóság között és elsők között kézben tartani ezt a nagyszerű írást.

kroo_2

Gyarmati Annamária
társelnök
GTTSZ Ifjúsági Tagozat


A Magyar Hadtudományi Társaság 2017 ősze óta negyedik alkalommal szervezi meg ismeretterjesztő előadás-sorozatát “HADTUDOMÁNY MINDENKINEK”

címmel, kéthetente szerdán 17.00 órakor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

hadtudomanyi_tavasz_plakat


2019. március 29-30-án megrendezésre kerülő MEB 2019 –
„Szervezetek az Társadalom 5.0 korában”
Management, Enterprise and Benchmarking
nemzetközi konferencia felhívása.

A konferencia honlapja elérhető a következő címen:
Keleti Károly Gazdasági Kar

MEB_2019_cfp

2018.09.06

Kedves Kollégák!

Tisztelettel és egyben nagy fájdalommal tudatjuk, hogy Lengyel Tibor úr,
a GTTSZ Ellenőrző Bizottságának elnöke, 2018. augusztus 15-én elhunyt.

Hamvasztás utáni búcsúztatása a Farkasréti Temetőben (Budapest,
Németvölgyi út 99.) 2018. szeptember 10-én (hétfőn) 11.00 órakor lesz a
Makovecz teremben.

Nyugodj békében, kedves Tibor!

Lengyel_Tibor_gyaszjelentes

A GTTSZ ELNÖKSÉGE

2018.09.06

Dr. Lentner Csaba kitüntetés

Prof_Dr_Lentner_Csaba_kituntetes

Áder János köztársasági elnök Úr a MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZT állami kitüntetésben részesítette Prof. Dr. Lentner Csaba egyetemi tanárt, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének elnökhelyettesét, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar Közpénzügyi Kutatóintézetének vezetőjét „a magyar pénzügyi és közgazdaság-tudományi fejlődés érdekében végzett sokrétű tudományos, oktatói és publikációs tevékenysége elismeréseként”.

2018.09.06

Prof. Dr. Kásler Miklós levele

Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter levele

Cseresnyés Péter innovációs és technológiai miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár levele

Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár részére

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter levele

Dr. Nagy István agrárminiszter titkárságának levele

Dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter levele

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter levele

Orbán Viktor miniszterelnök titkárságának levele

Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter levele

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter levele

Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár levele

Dr. Latorcai Csaba kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár levele

Kialakuló együttműködés a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége és a Nemzetgazdasági Minisztérium között

Adó 1%
Tisztelt Adózó! Amennyiben a GTTSZ tevékenysége és céljai méltók az Ön bizalmára,
kérjük rendelkező nyilatkozatát az alábbiak szerint szíveskedjék kitölteni.