Könyvbemutató

Tisztelt Tagságunk!

Figyelmükbe ajánljuk Dr. Lovászy László miniszteri főtanácsadó (Miniszterelnökség), tudományos főmunkatárs (Nemzeti Közszolgálati Egyetem) szerkesztésében, 

Dr. Lovászy László, Dr. Bartók András, Dr. Szigeti István – “Japán: Társadalom 5.0 – A történelmi múltból a szuperokos jövőbe – a magyar történelem tükrében” című könyv bemutatóját.

Japánról, az egyik legfejlettebb ázsiai demokráciáról szól ez az országot jól ismerő magyar tudósok, történészek és japanológusok által írt kötet. Fedezzük fel, hogyan alakult ki Japán demokratikus – és egyben a világ egyik legfejlettebb gazdasági – rendszere a történelem során! Hogyan sikerült megőriznie nemzeti hagyományait és fejlődnie a kultúrájában mélyen gyökerező technológiai innováció, illetve egy hipermodern út, a társadalom 5.0 koncepció által?

A kötet ismertet számtalan meglepő, a magyar történelemmel párhuzamba állítható egybeesést és hatást, amelyek segítenek megérteni mindkét ország történelmi, gazdasági, társadalmi, kulturális és politikai fejlődését. Kövesse velünk ezt a lenyűgöző utazást Japán és Magyarország világába, ahol a múlt és a jelen egy szerre formálja a jövőt!

A könyvbemutató ideje: 2024. május 16. (csütörtök) 17.30-18.30

Helyszíne: Libri Könyvpalota (Budapest VII., Rákóczi út 12.)

Program résztvevők:

Miklósa Erika, operaénekes

Suzuki Kimiyoshi sensei, harcművész mester

Erdős Attila, diplomata, fotóművész

Lovászy László, ENSZ emberi jogi szakértő

a beszélgetést vezeti: Máthé Áron, történész